Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve heybetli odalara başlangıçlerde bulunanlar kabil elan geniş açıklıkları kapatmak yürekin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, daha geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer yağdırmak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan mimarilabilir. çoklukla 30 ila 120 dakika arasında değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve yaman sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya amil vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu boyut yangın merdiveni imalatı bâtınin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın Bapsı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve yamanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı sertya kapanmaktadır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine hail olan ivedili durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kamu kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana su taşkını ve hareket üzere vesair tabii afetlerdede kullanılabilir olması yüz titizlikle korunmalıdır.

Evlerde, kâryerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın Yangın Kapısı Fiyatları hızlı ve emeksiz şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.

Özel kanun ve yönetmelikle sıyanet şeşna kurallara tam olarak mutabakat tedariklemek hem maddi hem bile içsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ait kurumlar eliyle denetimler gestaltlır. Yangın merdivenleri;

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin kuruluşlmasına mezuniyet verilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Bapnın Malzemesi: Yangın kapıları alelumum metal veya bedduaşap kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci çoğaltmak muhtevain özel olarak işlenir ve kapının dayanıklılığını sağlar.

Report this wiki page